Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Thomas Strömberg, till vänster, är samordnare Örebro kommun och anordnar Jobbchansen. Till höger Åsa Täpp som var på plats och sökte ny arbetsplats. Foto: SVT

Jobbchansen igång på nytt – sökande och arbetsgivare samlade

Publicerad

Under våren anordnades arbetsmässan Jobbchansen fyra gånger i Örebro. Då ledde den till 90 rekryteringar och nu är den tillbaka för att återigen samla jobbsökande och arbetsgivare på samma plats.

Projektet går ut på att arbetssökare och -givare möts på samma plats och att alla som vill ges möjligheten till en kort intervju. Under våren kom runt 300 arbetssökande till mässans fyra tillfällen och arrangören, Örebro kommun, tror att lika många kommer dyka upp under hösten.

Målet är att snabbt få till rekryteringar och att arbetslösa kommer ut på arbetsmarknaden. Vilka arbetsgivare som finns på plats varierar mellan tillfällena, men redan nu har flera företag visat intresse för att vara med.

I klippet berättar arbetssökaren Åsa Täpp vad hon tycker om upplägget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.