Foto: Thomas Wedin/SVT samt TT

Kampen mot corona skapar oro hos länets idrottsföreningar

Uppdaterad
Publicerad

Flera av länets idrottsföreningar har drabbats hårt av den rådande coronasmittan. Medlemmar hoppar av, verksamheter måste ställas om och inställda evenemang innebär minskade intäkter.

I de flesta av landets idrottsgrenar har all tävlingsverksamhet ställts in på rekommendation från Folkhälsomyndigheten. Det är en av de stora orsakerna till att föreningar tappar stora mängder intäkter.

– Det kan bland annat handla om minskade biljettintäkter och lottförsäljningar, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef på RF-SISU Örebro län.

Coronaviruset i Örebro län

Idrottsföreningarna påverkas helt olika beroende på idrott och vilka förutsättningar de har. Verksamheter som drivs inomhus och närkontaktssporter är exempel på områden som drabbats hårdast.

Viktigt att hålla igång träningen

Många föreningar i länet börjar redan nu tappa medlemmar som slutar med sin träning. Trots att det i många fall finns hårda restriktioner inom idrottsutövandet så är det enligt Charlotta Stenhem viktigt att man håller igång träningsverksamheten.

– Det otroligt viktigt i de här tiderna, just för folkhälsan men också för föreningarna, säger Charlotta Stenhem.

Hör mer om idrottsföreningarnas oro i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet