Det är tillståndsutskottet i Örebro kommun som beslutat att med omedelbar verkan dra in tillståndet för krogen. Bokföringen har varit undermålig och det finns stora brister i bolagets kontanthantering.
Tillståndsutskottet riktar även allvarlig kritik mot en av Örebros innekrogar för dålig ordning inne på krogen. Vid ett besök en natt i april så kunde tjänstemän konstatera att krogen hade tagit in betydligt fler gäster än vad de har tillstånd för.
Det rådde vid tillfället dålig ordning på krogen, med folk som halsade direkt ur vinflaskor samt att det inte fanns någon personal som bevakade utgången till rökområdet, där gästen inte får dricka alkohol.
Kommunen har nu bokat ett möte med ansvariga för en muntlig framställan.
En restaurangkedja som vill öppna verksamhet i Örebro får endast ett tillfälligt serveringstillstånd på tre månader. Orsaken är att kedjan inte tillagar maten på mer traditionella stekhällar, utan arbetar med speciella ugnar. En metod att laga mat som inte har stöd i Alkohollagens krav på kökets utformning.