Så här är det tänkt att det nya bostadsområdet vid Aggerudsviken i Karlskoga ska se ut. Foto: Illustration: PE Teknik & Arkitektur

Karlskoga kommun satsar på sjönära tomter vid Aggerudsviken

Publicerad

Efter över tio års planering är det dags – ett nytt bostadsområde med sjönära tomter ska ta form vid Aggerudsviken i Karlskoga. Det kommer att bli mellan 25 och 35 sjönära tomter.

I dag finns redan två färdigbyggda hus vid småbåtshamnen i området. Och nu påbörjas nästa steg med radhus. Enligt kommunen är efterfrågan stor.

– Det har ringt som bara den. Vi är helt övertygade om att det finns en efterfrågan för den här typen av tomter, säger Bosse Björk samhällsplaneringschef.

Av de fyra kvarteren som ska anläggas runt vikarna så är tre kommunens, och ett ägs av företaget NA-bygg. Kommunen räknar med att husen står klara den 30 november.

I klippet: Se området där bostäderna ska ligga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.