Karlskoga – Margareta Karlsson avgår

Publicerad

Kommunalrådet Margareta Karlsson, s, i Karlskoga meddelade på onsdagsförmiddagen att hon inte kommer att ställa upp för omval. Hon tillträdde som ledande kommunalråd 1998 och har varit heltidspolitiker i 12 år. -Jag fyller 65 år under nästa mandatperiod och jag tycker det är rimligt att avgå nu och vill meddela det i god tid, säger Margareta Karlsson.

Hon tycker att Karlskoga står stabilt efter år av neddragningar.
-Vi har till och med utrymme för att satsa lite nästa år, säger hon.

Det har varit turbulenta år för Karlskoga under den tid Margareta Karlsson suttit i ledningen. Försvarsindustrin har minskat antalet anställda kraftigt, de ersättningsjobb Karlskoga skulle ha fått i stället har uteblivit, trots olika löften från ministrar. Margareta Karlsson har också fått se ombyggnaden av E18 skjutas upp flera gånger och var därför mycket glad när första spadtaget till det bygget togs i förra veckan.

Vem som kommer att efterträda henne är ännu inte klart. Det avgörs slutgiltigt i valet, men en fingervisning kommer under våren när socialdemokraterna i Karlskoga fastställer sina nomineringar för valet till kommunfullmäktige.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer