• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Örkelljunga i Örkelljunga kommun, Skåne län. Det brinner i en industrifastighet i centrala Örkelljunga. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kristianstad.

Nordin Gerzic lägger skorna på hyllan efter säsongen. Här står han och sträcker ut armarna på västar stå. Foto: Nick Strömgren/SVT

Nordins ÖSK-karriär slut: ”Jag känner mig klar”

Uppdaterad
Publicerad

326 allsvenska matcher blev det för Nordin Gerzic i ÖSK-tröjan men efter den här säsongen väljer klubbikonen att avsluta sin karriär. Han lämnar alltså när ÖSK går ner i superettan – det tycker han själv är lite surt.

– Det är inte ett drömavslut utan långtifrån, men det känns rätt att avsluta min karriär nu, säger Nordin Gerzic.

ÖSK har inte haft en lätt säsong bakom sig och med bara tre matcher kvar att spela är det redan klart att Närkelaget spelar i superettan nästa säsong.

– Jag tycker att det har varit ett jättejobbigt år, jag har brottats med mig själv och vi som klubb har heller inte varit tillräckligt bra, säger han.

ÖSK

Nordin menar att det är dags att någon annan i laget tar taktpinnen och tar upp ÖSK till allsvenskan igen. Han menar även att det är ett tufft beslut att sluta men samtidigt rätt.

Kommer kanske synas på västra stå

Kubanerna och alla andra ÖSK-supportrar brukar synas på läktaren ”Västra stå” där de vevar med sina flaggor i färgerna svart och vitt. Och det är inte helt omöjligt att man kommer få se den föredetta lagkapten och ikonen stå där också.

– Nu kommer jag ju jobba i ÖSK men när jag inte arbetar i föreningen kommer jag garanterat stå där.

Står du i den lugna delen eller den livliga delen med hoppande fans?

– Vi får se, det får min son avgöra, säger Nordin Gerzic.

Hör Nordin Gerzic berätta varför han slutar att spela fotboll.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

ÖSK

Mer i ämnet