KIF Örebro tror på ett bra resultat under året. Foto: Thomas Wedin / SVT

KIF inför damallsvenskan: ”Fick bygga om truppen igen”

Uppdaterad
Publicerad

Nu på söndag är det dags för Kif Örebros damer att spela sin första hemmamatch i högsta serien, efter att ha åkt ur 2017. Försäsongen började trögt med många förluster och mycket insläppta mål.

– Efter det så har vi spelat ytterligare sex matcher, av dom har vi vunnit fem, spelat en oavgjord, och bara släppt in ett mål på dom fem matcherna. Så försäsongen startade lite trögt och har varit riktigt bra på slutet här, säger tränaren Stefan Ärnsved. 

Det har också  blivit en hel del nyförvärv. Nya spelare från bland annat Finland och USA, och en landslagsmeriterad kanadensiska har anslutit.

– Vi fick bygga om truppen igen, men vi är väldigt nöjda med den trupp vi har och vi tror att vi kommer att göra bra resultat i år. Vår målsättning är att återetablera Kif Örebro i damallsvenskan, så plats ett till tio det är där ska vi hamna, säger Stefan Ärnsved.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.