Foto: SVT

KIF får vänta på pengarna

Uppdaterad
Publicerad

Om inte allsvenska KIF får in minst 400.000 kronor till på fredag tvingas man att ansöka om konkurs. Men Örebro kommun som lovat att rädda klubben hinner inte få fram pengar till dess.

– För att få fram pengar så måste man gå rätt till väga, säger Björn Sundin (S). Beslutet om att stötta klubben ekonomiskt måste fattas på ett möte med kommunstyrelsen och det har vi på tisdag nästa vecka.

KIF:s ordförande Charlotta Nordenberg meddelade igår att klubben tvingas att ansöka om konkurs om man inte hunnit få in pengar på fredag. Efter en uppmaning från kommunen väntar man med konkursbeslut ytterligare några dagar.

– Vi går på lovat ord, säger Charlotta Nordenberg. Det vore skönt att ha det på papper, men så är det inte. Vi får lita på politikerna i Örebro i det här fallet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitidrott i kris

Mer i ämnet