Kissfälla i Karlskoga

Uppdaterad
Publicerad

En person är polisanmäld för att i en affär ha kissat i en hink som några dagar senare välte över en anställd.

I en butik i Karlskoga råkade en anställd gå in en kissfälla som en kund gillrat.

På butikens övervakningskamera kan man se hur en okänd man i förra veckan gick in i butiken. Väl inne i butiken går mannen fram till en avdelning där det finns plasthinkar.

Han tar ned en hink och kissar i den, sen ställer han tillbaka hinken på stapeln i hyllan. Mannen lämnar sedan butiken.

I går måndag, uppdagades hans tilltag när en varupall skulle flyttas. För att kunna flytta pallen var en butiksanställd tvungen att flytta hinkarna åt sidan.

Men då fick den anställde en otrevlig överraskning, hinkens innehåll, urinet, rann ned över denne som blev så illa dränkt att kläderna fick kasseras.

”Aldrig varit med om något liknande”

Man brukar säga att nöden inte har någon lag men i detta fall kan den ha det.

Händelsen är polisanmäld som ofredande och utredningen pågår. Förundersökningsledare Jan Karlsson på Karlskogapolisen fick fallet på sitt bord under tisdagsförmiddagen. Han ska titta på filmen och om personen går att identifiera blir personen lagförd.

– Vi har aldrig varit med om något liknande fall i Karlskoga men det måste ha varit väldigt obehagligt för den anställde som fick innehållet över sig, det skulle i alla fall jag tycka, säger han.

Om händelsen beror på någon som inte kunde hålla sig och helt enkelt försökte lösa sin situation eller om det ligger någon aggression bakom är än så länge oklart.

– Vi har ingen aning om vad det kan vara för motiv som ligger bakom, fallet är alldeles för ovanligt för att vi ska kunna jämföra mot något, säger Jan Karlsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Klicktoppen 2015 SVT Örebro

Mer i ämnet