Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Klart: Gratis wifi i centrala Örebro Foto: TT

Klart: Gratis wifi i centrala Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Kommunledningen i Örebro har beslutat om fritt wifi i delar av city. Uppdraget går till kommunägda KumBro Stadsnät AB och är framförallt en satsning på besöksnäringen.

Ett gratis wifi gör att besökare i Örebro enklare ska kunna ta del av besöksmål och annan information.

– Först och främst var det ett vallöfte från Socialdemokraterna inför den här mandatperioden, säger Ullis Sandberg (S) som är kommunalråd. Men det har stått på cityhandelns önskelista länge och blir såklart ett viktigt mervärde för handeln och näringslivet.

Kommunalt bolag får uppdraget

I den kommande budgeten för Örebro kommun ger kommunledningen bestående av Socialdemokraterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna ett uppdrag om wifi till det kommunala bolaget KumBro Stadsnät AB.

– Det är viktigt att understryka att pengarna inte kommer från skattekollektivet utan finansieras av KumBro, säger Ullis Sandberg (S). Det är en del av deras verksamhet.

Ersätter inte boende-wifi

Bolaget får i uppdrag att se till att det i Örebro city finns ett trådlöst och öppet nätverk så att både medborgare och besökare ska ha tillgång till internet.

– Men det kommer inte att ersätta boende-wifi för den som bor i innerstan utan är tänkt för den som befinner sig på stan i affärerna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer