Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredrik Eliasson är kollektivtrafikchef på Länstrafiken Örebro. Foto: Anders Nord/SVT, Thomas Wedin/SVT

Klart: Skyddsglas installeras på länets bussar

Uppdaterad
Publicerad

Skyddsglas kommer att monteras vid förarplatsen på samtliga av Länstrafikens bussar. I och med det kommer också framdörrarna på bussarna att öppnas igen.

Länstrafiken skriver i ett pressmeddelande att framdörrarna kommer att öppnas etappvis på bussarna, med start den 15 mars. Först ut är bussar som går förbi Nora och Hällefors.

Planen är sedan att samtliga bussar i länet ska ha skyddsglas mellan förare och resenärer. Tanken med skyddsglasen är att undvika kontakt mellan resenärer och förare.

”Det gör att vi kan öppna bussarnas framdörrar igen för att återigen kunna erbjuda möjligheten att stiga på där fram. Det gör i sin tur att resenärerna kan använda biljettautomaten som sitter där fram och att föraren blir tillgänglig för betalning och frågor. Dessutom blir det mindre trängsel på bussarna om påstigning sker där fram och avstigning där bak”, säger Fredrik Eliasson, kollektivtrafikchef på Länstrafiken i pressmeddelandet.

Framdörrarna på bussarna stängdes den 16 april förra året, efter ett beslut från Arbetsmiljöverket som togs för att skydda chaufförerna.

I klippet kan du höra hur mycket Länstrafiken förlorar på att människor inte betalar på bussen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer