Nya vattenreservoaren ”Lyra” av Lars Anfinset vann arkitekttävlingen. Foto: Lars Anfinset

Klart vem som ska bygga Örebros nya vattentorn – igen

Uppdaterad
Publicerad

Det försenade arbetet med att bygga en ny vattenreservoar för Örebro har tagit ett steg framåt. Nu har Örebro kommun tagit beslut om att vem som ska bygga – igen. Det blev byggföretaget NCC – igen.

Redan år 2015 tog Örebro kommun beslut om att bygga den nya vattenreservoaren Lyra och då var planen att tornet skulle ta klart år 2018. Så blev det inte.

Under förra året försökte kommunen bli klar med upphandlingen, men det gick trögt. Först stoppades upphandlingsprocessen och togs om, och när processen väl kom igång igen och ett vinnande företag utsett, byggföretaget NCC, så drogs det beslutet tillbaka efter överklagande.

Nya vattentornet Lyra

I ett pressmeddelande meddelar kommunen nu att man nu åter gett NCC Sverige i uppdrag att bygga Lyra.

– Efter förhandling med båda anbudsgivarna har nya anbudspriser inkommit och vi kan då se att NCC Sverige AB har lämnat in det mest fördelaktiga anbudet, sett till både kostnader och kvalitet, säger Helena Sköld Lövgren, upphandlingschef på Örebro kommun i pressmeddelenadet.

Lyra planeras att stå klar sommaren 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nya vattentornet Lyra

Mer i ämnet