Ett klassisk derby tar plats på Behrn arena när Degerfors IF kommer på besök. Ett derby är alltid viktigt att vinna men när det bara är sex matcher kvar att spela och båda lagen ligger i botten av Allsvenskan är just det här mötet nästan avgörande. Foto: Nick Strömgren/SVT

Klassiskt derby när Degerfors IF besöker ÖSK

Uppdaterad
Publicerad

Ikväll tar ÖSK emot Degerfors IF på hemmaplan. Båda lagen ligger i botten i den allsvenska tabellen och med bara sex matcher kvar att spela så är derbyt extra viktigt att vinna.

Det senaste mötet mellan lagen vann bruksortsklubben Degerfors IF med övertygande 3-0 på hemmaplan. Men säsongen har varit tuff för båda lagen. Nykomlingarna Degerfors ligger just nu på en 14:e plats med 25 poäng. ÖSK ligger näst sist vilket är 15:e plats med 16 hemplockade poäng.

ÖSK nära nedflyttning

Det är ingen hemlighet att ÖSK haft det tufft den här säsongen och lagets klubbchef menar att derbyt är viktigt, men att stanna kvar i Allsvenskan är ännu viktigare.

Degerfors IF

– Det har varit en tuff säsong för oss, nu handlar det om att ta den här chansen och möjligheten för grabbarna i laget att bli hjältar när många andra räknat ut oss, säger Simon Åström klubbchef för ÖSK.

Och klubbchefen för ÖSK tror på ett derby med tryck. Förra mötet på Stora Valla var nämligen i princip publiklöst, men nu är ju publik tillåtet igen.

Allt handlar om derbyt

Suzanne Hellström som är klubbchef för Degerfors IF menar att just nu handlar nästan allt om derbyt. Hon berättar att människor kommit fram när hon varit och handlat i Karlskoga för att ge sitt stöd till Degerfors.

– Det är kul, även när spelarna gör sina intervjuer brukar det i slutet bara handla om derbyt, säger Suzanne Hellström.

Vissa Degerforsare vågar inte åka till Behrn Arena på grund av stress och press.

– Vi har ju supporterföreningar och vissa människor har valt att stanna hemma för att de inte klarar av stressen under matchen, det blir för mycket helt enkelt, säger Suzanne Hellström.

Hör Suzanne Hellström gliring till Simon Åström om vem som är det bästa laget mellan Degerfors IF och ÖSK i klippet.

Så här har det gått mellan ÖSK och Degerfors IF tidigare:

  • Allsvenskan 2021 18 maj: Degerfors IF 3 – 0 ÖSK
  • Superettan 2013 1 september: Degerfors IF 1 – 1 ÖSK
  • Superettan 2013 13 maj: ÖSK 2 – 0 – Degerfors IF
  • Superettan 2006 23 augusti: ÖSK 2 – 1 Degerfors IF
  • Superettan 2006 1 juni: Degerfors IF 1 – 2 ÖSK
  • Superettan 2005 24 september: Degerfors IF 1 – 2 ÖSK
  • Superettan 2005 13 juni: ÖSK 1- 1 Degerfors IF
  • Svenska cupen 2003 28 maj: Degerfors IF 1 – 2 ÖSK
  • Allsvenskan 1997 16 augusti: Degerfors IF 1 – 2 ÖSK
  • Allsvenskan 1997 1 juni: ÖSK 1 – 0 Degerfors IF

Sammanställning: Aftonbladet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Degerfors IF

Mer i ämnet