I videosnurran nedan kan du se de fem mest sedda videoklippen från 2022. Foto: SVT

Klicktoppen 2022: Här är årets mest sedda nyhetsklipp på SVT Nyheter Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Fiskar, bävrar och jagande fåglar under ytan i en liten bäck i Hällefors. Ungdomar som städade Sveaparken efter påskupploppen. Skillnaden på hur hushålls- och toapapper löser upp sig i vatten. Det är årets mest visade klipp på SVT Örebros sajt.

1. Se vad som döljer sig under ytan i Bergslagsbäcken

Länsstyrelsen monterade en kamera under ytan i en bäck i Hällefors för att se hur livet under ytan utvecklas. På bild fångades en bamseöring, bävrar och fåglar som var ute på jakt. Se hela nyheten här.

2. Ungdomar städade Sveaparken efter upploppen: ”Vi ville visa kärlek”

Efter påskupploppen i Sveaparken samlades ungdomar från Vivalla och städade efter upprorsmakarna. Ungdomarna delade även ut blommor till närboende. Se hela nyheten här.

3. Se skillnaden: Därför ska du inte spola ner hushållspapper

Reningsverket i Örebro har problem med att folk spolar ner all sköns produkter i toaletten. Bland annat hushållspapper. SVT testade hur toalett- och hushållspapper reagerar i vatten. Se hela nyheten här.

4. Så får deras uppfinning kunderna att minska matsvinnet

Ett Örebroföretag har uppfunnit ett sätt att minska matsvinnet. Genom att kunderna ger sig själva rabatt om datumet snart går ut. Se hela nyheten här.

5. Se förödelsen efter ovädret – Örebro kommun tar in extrapersonal

Stormvindar och åska drog in över länet i slutat av sommaren vilket fällde en stor mängd träd, bland annat inne i Örebro. Se hela nyheten här.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.