Mats Hellgren (M) Foto: Jesper Mattsson/SVT

Kommunalrådet lämnar Kumla – flyttar till USA för studier

Publicerad

Mats Hellgren, gruppledare för Moderaterna i Kumla slutar med politiken och avsäger sig samtliga poltiska uppdrag. Nu ska han istället uppfylla en gammal dröm.

I 16 år har Mats Hellgren (M) haft politiska uppdrag i Kumla. Först som fritidspolitiker men under de senare åren också som kommunalråd.

2011 blev han gruppledare för Moderaterna i Kumla men nu är det slut med det.

Mats Hellgren lämnar samtliga politiska uppdrag i kommunen och regionen för att istället börja studera utomlands.

”Jag kommer tillsammans med min familj flytta till USA för studier, det är en dröm som går i uppfyllelse” skriver han i ett pressmeddelande.

Samtidigt poängterar han att det inte ligger något politiskt bråk bakom beslutet:

”Jag har haft en oerhört rolig tid och det är på inget sätt någon konflikt eller missnöje som ligger bakom mina beslut att nu lämna över. Vi har bred kompetens inom partiet och jag känner en stolthet i det arbetet vi hittills gjort och det som kommer ske framöver. Jag är glad över det förtroende jag fått av väljarna under 4 mandatperioder” avslutar Mats.

Det är det andra tunga politiska avhoppet på en vecka i kommunen. Vänsterpartiets ordförande Staffan Göransson meddelade för några dagar sedan att han lämnar politiken av personliga skäl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.