Kommunen köper Bandidos-lokal

Publicerad

På tisdagen beslutade Örebro kommun att köpa den tomt på industriområdet Holmen där mc-gänget Bandidos har sin lokal. Kommunen betalar 5,5 miljoner kronor för marken, men de har inga planer på att bli hyresvärd åt den lokala Bandidos-klubben.

Enligt Örebro kommuns översiktsplan så ska det byggas bostäder och lokaler för företag på marken där Bandidos idag är en av hyresgästerna.

Fredrik Persson (MP), ordförande i programnämnd Samhällsbyggnad, ser mc-gänget som en hyresgäst som alla andra, men han är beredd att ta en hyresstrid för att få bort Bandidos från platsen.

Bandidos har ett gällande hyreskontrakt med den nuvarande markägaren fram till och med utgången av nästa år.

MC-klubben Bandidos probationary chapter i Örebro, har nu blivit en fullvärdig medlem i Bandidos. I april i år sattes en skylt upp på klubblokalen på Holmen.
-Den som sätter upp en skylt om att man tillhör ett kriminellt gäng, får räkna med att bli hårdbevakad av polisen, sa informationschef Torbjörn Carlson då.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer