Örebro rådhus Foto: SVT

Kommunen satsar 18 miljoner på fler medarbetare

Uppdaterad
Publicerad

I budgeten för 2018 satsar Örebro kommun 18 miljoner kronor för att rekrytera och utveckla medarbetare.

– Vår stora utmaning framåt är att se till att det både finns rätt och fler medarbetare inom exempelvis vården och skolan, säger Kenneth Nilsson (S).

Idag höll Örebro kommuns politiska ledning en presskonferens där de presenterade en ny satsning för att rekrytera, attrahera och utveckla medarbetare inom Örebro kommun. Nästa år satsar kommunen 18 miljoner kronor på att stärka upp kompetensarbetet, samma summa ska sedan investeras årligen.

–  Vi måste därför erbjuda en bra arbetsmiljö och möjligheter till en långsiktig professionell utveckling. Vi ska dessutom bli bättre på att attrahera fler människor att ta ett jobb i någon av kommunens verksamheter. Nu ger vi rejäl injektion för att stärka upp arbetet, säger Kenneth Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.