Polisen: ”Vi vill att de som har tänkt att resa hit från orter runt omkring avstår från att göra det för stan kommer att vara avstängd” Foto: Enana Alrafidain/SVT

Kommunen stänger av centrala delar av Askersund för att förhindra bilträff

Publicerad

Efter att den årliga bilträffen med efterföljande cruising ställts in i år har Askersunds kommun beslutat att stänga av centrala gator i staden under lördagskvällen.

Den andra lördagen i juli varje år anordnas en bilträff med efterföljande cruising i Askersund. Men den har ställts in två år i rad på grund av pandemin. I helgen kommer polisen att stänga gator i centrum, eftersom de tror att folk kommer att dyka upp trots att bilträffen ställts in.

– Vi vill att de som tänkt resa hit från omkringliggande orter avstår från att göra det för staden kommer vara avstängd, säger kommunpolisen Julia Höglund.

Coronaviruset i Örebro län

Polisen extra förberedd

Förra året samlades motorburna i Askersund, trots att bilutställningen var inställd och en mindre avstängning hade gjorts på en del av en gata i stan. Därför är polisen i år extra förberedd.

– De som bor här eller ska till och från arbetet kan ändå åka förbi avspärrningen, säger Julia Höglund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet