Fullmäktige bröts efter omröstningen kring skolorna. Foto: Peter Comstedt

Kommunfullmäktige i Storå avbröts efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens kommunfullmäktige, där frågan om skolorna i Ramsberg och Rockhammar avhandlades, skapade upprörda känslor och efter att beslutet om att lägga ner skolorna fattats uttalades ett hot mot en av ledamöterna på plats.

Hotet ska ha uppfattats av flera ledamöter på plats och personen som hotet riktades mot ska ha tagits om hand av sina partikamrater.

– Det var en person som ropade ut hotet och även riktade sig till en specifik person. Därefter tillkallade sig ordförande gruppledarna på plats och beslut togs att avsluta mötet där och då, säger Henrik Arenvang, kommundirektör i Lindesbergs kommun.

Han berättar även att politikerna vittnat om att de inte känt sig trygga under mötet och en polisanmälan om hotet har gjorts. Personen som uttalade hotet kom under kvällen tillbaka till kommunfullmäktige och bad om ursäkt.

– Det finns inget hotbild mot personen, men händelsen är ett hot mot demokratin, säger Arenvang.

Omröstningen om skolorna var punkt sju på listan över 22 ärenden som skulle avklarats på dagens möte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer