Irja Gustafsson (S) lämnar över ordförandeklubban i Lindesberg till sin efterträdare i höst. Foto: SVT

Kommunstyrelseordföranden i Lindesberg lämnar sin post

Uppdaterad
Publicerad

Kommunstyrelsens ordförande i Lindesberg, socialdemokraten, Irja Gustafsson, meddelade under onsdagen att hon lämnar sin post.

Irja Gustafsson (S) lämnar sitt uppdrag som kommunstyrelsens ordförande under hösten 2020, det meddelade hon i ett pressmeddelande.

Att vara kommunstyrelsens ordförande är för det mesta spännande och roligt men jag känner att det är dags att lämna vidare klubban till en ny person. Då hinner den nya sätta sig in i frågor och arbeta sig in i rollen i god tid innan valet 2022.

Jag vill tacka alla som stöttat mig, som har diskuterat frågor med mig, och alla medborgare som haft synpunkter på olika saker. Tillsammans gör vi Lindesbergs kommun bättre.”, skriver hon.

Hon uppger vidare att hon fortsätter vara kommunstyrelsens ordförande till dess att en efterträdare är vald av kommunfullmäktige.

Att beskedet kom just nu uppges vara för att ge valberedningen och Socialdemokraterna god tid att välja en efterträdare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.