Konstskaparna Linn Lu, Tanja Lundberg och Eva Aldén Luthman letar efter olika naturmaterial för att skapa nya konstverk. Foto: Konstskapande i Askersund:” Man försöker komma på hur det är att vara barn igen”

Konstskapar-dagar i Askersund utmanar sinnena

Uppdaterad
Publicerad

I Askersund pågår konstskapar-dagar där den kreativa får testa olika typer av material. I lördags skulle man skapa konst med hjälp av saker från naturen.

Under sommaren sker det totalt fem ”skapa konst-dagar” vid Sjöängen i Askersund. För att delta behöver man anmäla sig i förväg.

– På grund av coronapandemin kan vi endast vara åtta personer, berättar Ann-Charlotte Svensson, anordnare.

Hon ville ordna den här aktiviteten för att man tillsammans ska få utmanas och skapa konst av material man inte är van vid. Men också för att det ska finnas något att göra under sommaren, trots pandemin.

– Det är roligt att vi kan göra det här tillsammans. Förra gången kunde man bara använda sig av papper. Vilket material det är får man inte veta innan utan det blir en överraskning när man kommer, säger hon.

I klippet berättar konstnären Christina Amzoll om hur hon brukar tänka när hon skapar konst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.