Kopparbergs bryggeri i Kopparberg. Foto: Martin Wik /SVT

Kopparbergs bryggeri permitterar 40 anställda i Kopparberg

Uppdaterad
Publicerad

Kopparbergs bryggeri deltidspermitterar cirka 40 av 186 anställda i Kopparberg.

– Man är ju obotlig optimist och därför hoppas jag att det här ska vända snart, säger vd:n Peter Bronsman.

Informationen om permitteringarna ska de anställda ha fått i slutet av förra veckan.

– Vi skulle ju gå in i vår högsäsong nu, vi ska egentligen ha som allra mest att göra nu. Men sedan togs det myndighetsbeslut på de brittiska öarna att alla pubar ska stänga och så har den svenska restaurangmarknaden gått ner med nästan 70 procent. Vilket har fått konsekvenser för oss, säger Kopparbergs bryggeris vd, Peter Bronsman.

Coronaviruset i Örebro län

”Har inte så mycket att göra”

Bronsman utvecklar: 

– Det är på de två marknader vi har alla våra flaskor. Så den personal som hanterar flaskorna har inte så mycket att göra, därför har vi valt att deltidspermitterat den personalen.   

De flesta som permitterats jobbar numera halvtid.  

– Istället för att ta bort dem helt så har vi valt att deltidspermittera för att ha kvar dem i produktionen. Man är ju obotlig optimist och därför hoppas jag att det här ska vända snart och i det läget kan vi snabbt gå upp igen. 

Hur långt är det till att ni kommer behöva varsla om uppsägning? 

– Det vet vi inte. Det är det ingen som vet i dagsläget. Vi planerar verksamheten timme för timme numera, så det är väldigt svårt att säga hur det kommer att utveckla sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet