Visa alla (3)

Kraftig explosion på balkong till lägenhet i Karlskoga

Publicerad

En kraftig explosion inträffade på en balkong till en lägenhet i Karlskoga, natten mot torsdag. Inne i lägenheten fanns åtminstone fyra personer, uppger polisen för SVT Nyheter.
– En okänd gärningsman har kastat upp något på balkongen, säger Per Vikman, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Vid klockan 01.16 kom flera samtal från allmänheten till polisen. Många hade hört en kraftfull smäll på Skrantahöjden i Karlskoga. En explosion hade inträffat på en balkong till en lägenhet, kunde polisen sedan konstatera.

– Balkongen är helt förstörd och rutorna in till lägenheten där är krossade, säger Per Vikman vid polisregion Bergslagen till SVT Nyheter.

Omfattande skador

Polisen vet i nuläget inte exakt vad som orsakat den kraftiga explosionen. I ett första skede trodde man att det handlade om en slags kraftfull smällare – en så kallad ”banger”. Polisen säger nu att skadorna är mer omfattande än vad som går att orsaka med en sådan smällare.

– En okänd gärningsman har kastat upp något på balkongen, säger Per Vikman, och tillägger:

– Sedan har vittnen sett en vit eller silverfärgad bil lämna platsen.

Det finns i nuläget inga uppgifter om något signalement på någon person som misstänks för inblandning i händelsen. Händelsen rubriceras som mordförsök.

Explosionen inträffade i bostadsområdet Skrantahöjden i Karlskoga. Foto: SVT

Väntar på bombskydet

Inne i lägenheten fanns åtminstone fyra personer när explosionen ägde rum, uppger polisen för SVT Nyheter. Ingen av dem skadades fysiskt, och polisen har inte några uppgifter om någon eventuell hotbild mot personerna.

– Det är avspärrat där nu och teknisk undersökning genomförs under morgonen, säger Per Vikman.

Vid halv femtiden åkte nationella bombskyddet från Göteborg mot Karlskoga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer