Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar kulturnämndens ordförande Lennart Bondeson mer om hur situationen ser ut för föreningarna. Foto: SVT

Bondeson (KD) om föreningsläget: ”Kommer sannolikt bli en svår period”

Uppdaterad
Publicerad

Under förra året fick 12 kulturföreningar coronastöd i Örebro kommun. Men enligt kulturnämndens ordförande Lennart Bondeson (KD) kommer situationen bli tuffare för föreningarna de kommande månaderna.

–  Resurserna blir ju färre och behoven blir större för föreningarna det här året. Och det skapar många osäkra situationer för de flesta föreningar vi har.

Örebro kommun tillsammans med andra förvaltningar gav ett stöd på drygt 4,5 miljoner kronor till alla föreningar i kommunen under förra året. Ungefär 719 000 kronor stod kulturföreningarna för. Och kommunen har kriterier för vilka föreningar som får ta del av stödet.

– Alla har ju inte fått stöd. Vi har gjort en bedömning utifrån lite olika kriterier. För vi har ju inte oändliga resurser, men vi har använt av så mycket av de pengarna vi kan göra för att ge dem stöd. Vi har också gett hyresrabatter och på andra sätt försöka stödja dem, säger Lennart Bondeson (KD), ordförande i kulturnämnden i Örebro kommun.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet