Hör Felix Schoffa berätta varför projektet är viktigt, och vilket behov det fyller enligt kommunens fritidschef. Foto: Nick Strömgren/SVT

Kumla-andan främjar spontanidrott för unga

Uppdaterad
Publicerad

Nästa vecka startar Kumla-andan, ett projekt som ska få fler ungdomar att spontanidrotta på kvällstid. Konceptet är enkelt, menar projektledaren Felix Schoffa, kom som du är, ha kul och häng bara.

”Andan” som koncept har funnits i Örebro sedan flera år tillbaka. I Örebro har projektet varit populärt bland ungdomar och Felix Schoffa hoppas att det ska bli lika populärt i Kumla.

– Kom hit och var glad, var öppen för att träffa nya kompisar. Desto roligare, snällare och gladare du är desto bättre kommer det att bli, säger projektledaren.

Det är spelare och ledare från IFK Kumla som kommer hålla i Kumla-andan, och det kommer hållas i kvarnparken i centrala Kumla på lördagar mellan klockan 18.00 och 21.00. Det kostar inget att delta.

När ungdomar deltar i Kumla-andan finns det ingen press över hur lång tid de ska delta – det är prestigelöst och ungdomarna väljer själva. Allt är en lek och huvudsaken är att man umgås.

Inte bara Kumla kommun

Kumla-andan startar vecka 22 och håller på i tio veckor. Projektet kostar sammanlagt 45 000 kronor och Kumla kommun delar på notan tillsammans med hyresgästföreningen och Kumlabostäder.

I klippet berättar projektledaren Felix Schoffa om Kumla-andan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.