Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Katarina Hansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kumla. Foto: Johannes Weckström/SVT, Ole Berg-Rusten/TT

Kumla kräver person på miljonbelopp efter batteriskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Efter batteriskandalen flyttade Kumla kommun det miljöfarliga avfallet från en fastighet i kommunen. Nu har kommunen skickat en faktura på 3,9 miljoner till verksamhetsutövaren.
– Vårt hopp är att personen i fråga vill göra rätt för sig och betala, säger Katarina Hansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

I maj i år dömdes fyra män till fängelse efter den uppmärksammade batteriskandalen. Stora mängder farligt avfall i form av svart massa, som blir till efter att batteri krossats hade grävts ner i Örebro, Kumla och Eskilstuna.

I december förra året tog Kumla kommun hand om det farliga avfall som fanns vid en fastighet i kommunen. Att sanera markområdet som ligger söder om Kumla kostade miljoner.

Kommunen lånade ut skattepengar för att finansiera saneringen och kräver nu tillbaka pengarna. Något P4 Örebro var först att rapportera om.

– Den samlade kostnaden för att vi har sanerat mark på annans bekostnad är 3,9 miljoner. Och det är den fakturan som har gått iväg till verksamhetsutövaren, säger Katarina Hansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Kumla.

Hör kommunstyrelsens ordförande berätta mer i inslaget ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batteriskandalen

Mer i ämnet