Frätande vatten läckte från säckarna med batteriavfall. De fyra män som dömts överklagar nu till hovrätten. Foto: Tomas Wedin/SVT

Dömda i batteriskandalen överklagar till hovrätten

Uppdaterad
Publicerad

De fyra män som av tingsrätten dömdes till fängelse efter den uppmärksammade batteriskandalen överklagar nu till hovrätten.

Det är fyra män i 50-årsåldern som dömts till olika långa fängelsestraff. Straffen varierar från ett till fyra år. Samtliga har också fått näringsförbud i fler år.

Det handlar om stora mängder farligt avfall i form av svart massa, som blir till efter att batteri krossats, som grävts ner i Örebro, Kumla och Eskilstuna. I sin dom menade Örebro tingsrätt att samtliga fyra män har vilselett berörda tillsynsmyndigheter om sina verksamheter.

Nu har alltså samtliga män överklagat till hovrätten och yrkar bland annat att domstolen ska ogilla åtalet och frikänna från ansvar.

En av männen vill även att målet ska återförvisas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Batteriskandalen

Mer i ämnet