Foto: SVT

Politikerna vill förbättra tryggheten i Kumla

Uppdaterad
Publicerad

Efter återkommande oroligheter i Kumla vill nu kommunalrådet skapa mer trygghet för invånarna. I ett pressmeddelande meddelar Socialdemokraterna tillsammans med Moderaterna att nya återgärder presenteras inom kort.

Socialdemokraterna och Moderaterna i Kumla har samlat näringslivetföreträdare och fastighetsägare i kommunen för att gemensamt arbeta fram ett tryggare Kumla. Sedan en tid tillbaka har polisen ökat sin närvaro på orten men de senaste månaderna har det förekommit flera allvarliga händelser ombord på tåg som stannat i Kumla.

Hotar att inte stanna

Nu hotar SJ med att passera stationen utan att stanna.

– Det är av stor vikt att vi tillsammans med kommunens tjänstepersoner, polisen, näringsliv och fastighetsägare gör insatser som stärker tryggheten för invånarna i Kumla, säger Katarina Hansson (S) i ett pressmeddelande.

Vill stärka tryggheten ytterligare

Även om Kumla kommun har satt upp kameror och polisen utökat sin närvaro så behöver mer göras för att öka tryggheten menar politikerna. Inom en snar framtid kommer därför fler åtgärder för att göra Kumla mer säkert presenteras. Det handlar om fler kameror, mer fysisk bevakning och förstäkt belysning.

Hotet känns

För kumlaborna skulle det få stora konsekvenser om tågen inte skulle stanna menar Sanna Johansson Nolte.

– Varje morgon står det massor med människor på perrongen: elever som ska till skolan i Hallsberg eller Örebro och de som pendlar till jobbet i Örebro eller någon annan stad. Alla behöver ju tåg!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tryggheten i Kumla

Mer i ämnet