Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett av lagen som byggde sin egen lådbil bestod av, från vänster, Tuva Högström, Enya Holmström, Emilia Johnsen, Alicia Karlsson och Agnes Wessman. Foto: SVT

Lådbilsrace avslutade byggkollot i Hallsberg

Publicerad

I fyra dagar har de spikat, slipat och skruvat. Idag avslutades byggkollot i Hallsberg med en tävling för de färdiga lådbilarna.

Bilarna byggdes i alla olika former och viktigt var naturligtvis att det gick att köra fort.

– Man ska tänka på att man inte ska skruva åt för hårt och att man ska ha en väldigt bra form, sade Agnes Wessman som körde en av bilarna.

Ska väcka intresse för byggbranschen

Byggkollot hålls för andra året i Hallsberg och arrangörer är Alléskolan, Hallsbergs kommun och organisationen Byggföretagen. Ett syfte är förstås att redan i unga år väcka intresset för att arbeta i byggbranschen.

Kollodeltagarna var mellan åtta och tio år gamla medan handledarna var elever runt gymnasieåldern.

– Jag tycker att de har varit jätteduktiga. De har byggt det mesta själva, säger Irmelie Vikegård, som var en av handledarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.