Foto: Privat

Lägenhetsbrand i Hällefors – man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En brand bröt under onsdagskvällen ut i ett lägenhetshus på Fjällbovägen i Hällefors. Byggnaden är totalförstörd. En misstänkt man frihetsberövades sent på onsdagskvällen och anhölls senare av åklagare.

Larmet kom klockan 19.09 och räddningstjänsten inledde släckningsarbetet vid det två våningar höga lägenhetshuset på Fjällbovägen i Hällefors.

Brann på två våningar

Enligt SOS Alarm brann det både på övervåningen och bottenplan. Det är inte helt klarlagt hur många bostäder som skadats, och i vilken omfattning. Räddningstjänsten gick under kvällen inte in i själva byggnaden.

– Man riktar in sig på att skydda omgivande byggnader och enbart genomför utvändig släckning, eftersom det rör sig om en totalskada, säger Jessica Hagberg, teamledare vid SOS-Alarm vid 20.30-tiden.

Totalt sju styrkor från Hällefors, Filipstad och Nora arbetade på platsen. Även polis skickades dit.

En person misstänkt

Skadeläget är oklart, men enligt SOS alarm fanns ingen person kvar inne i byggnaden vid 20-tiden. En ambulans ska dock ha skickats till platsen.

Vid 22-tiden meddelade polisen att en person har frihetsberövats och misstänks för mordbrand. Mannen anhölls senare av åklagare.

Det är i nuläget inte klarlagt hur branden startade.

– Eftersläckningsarbetet kommer att pågå hela natten, säger Magnus Bergdahl, teamledare vid SOS Alarm till SVT Nyheter Örebro.

Eftersläckning under torsdagen

På torsdagmorgonen var det fortfarande mindre glödbränder på platsen och både polis och en styrka från räddningstjänst var kvar. Räddningstjänsten har gjort bedömningen att det inte är säkert att gå in i resterna av byggnaden, utan står utanför och eftersläcker.

Polisen har beslutat om att platsen ska spärras av och en teknisk undersökning ska genomföras när det svalnat på platsen.

– Det kan bli så att den tekniska undersökningen görs på fredag, säger Jan Materne, vakthavande befäl på polisen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer