Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I klippet berättar Eva Slätmo strateg inom nära vård, mer om hur regionen ska göra för att stärka vårdkedjan för långtidssjuka efter covid-19. Foto: TT/SVT

Nu ska regionen säkra vårdkedjan för långtidssjuka i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Regionen ska nu säkra vårdkedjan för långtidssjuka efter covid-19. Syftet är att komma fram till hur man ska agera när personer med tecken på långtidscovid söker vård.
– Om det landar i att vi skapar en speciell mottagning eller inte vet vi inte än, säger Eva Slätmo, strateg inom nära vård.

Regionen ser ett ökat behov av att jobba med den grupp som söker sig till vården med olika symptom som skulle kunna vara kopplade till covid-19. Man ska försöka kartlägga hur många som kan vara drabbade, och i mitten av maj förväntas Eva Slätmo presentera en plan för hur man ska agera, i bland annat primärvården, i mötet med dessa personer.

– Man söker ju oftast via en vårdcentral, men i vissa fall behöver man också en specialistkompetens som gör en bedömning. Det är det här vi ska få att hänga ihop, säger Eva Slätmo.

Hör mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet