Foto: Wilfredo Lee/TT

Länsbo åtalas för stalkning – ska ha förföljt professor i flera år

Uppdaterad
Publicerad

Via mejl och telefon ska den 73-årige länsbon ha förföljt och ofredat en professor från ett av landets större universitet. Stalkningen började i december 2016 och pågick fram till maj 2018.

Professorn visste inte vem mannen var när han började höra av sig i december 2016. I ett mejl från början av den månaden skriver mannen, enligt åtalet, bland annat ”Varför fick jag inte älska dig? Bara dessa ständiga erbjudanden om sex utan kärlek.”

Mannen har sedan fortsatt att skicka e-post med sexuellt innehåll till professorn. Han hävdar också att de båda träffats under slutet på 60-talet och början på 70-talet.

Åklagaren menar att varje meddelande och telefonsamtal har utgjort ett led i en upprepad kränkning av professorn. 73-åringen åtalas därför för olaga förföljelse – så kallad stalkning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.