Landshövdingen Maria Larsson kallade till pressträff med ordförande i ÖSK och Degerfors IF efter vandaliseringen på Stora Valla. Foto: Jennie Wahlgren/SVT

Landshövdingen: ”Otroligt tråkigt och väldigt beklagligt”

Uppdaterad
Publicerad

Efter vandaliseringen av Stora Valla i Degerfors har röster höjts bland fotbollsengagerade i länet, mot den typen av agerande. Landshövding Maria Larsson kallade till extra pressträff utanför slottet i Örebro där representanter från båda lagen medverkade.

Det var under tisdagsmorgonen det stod klart att Stora Valla vandaliserats med klotter på flera platser. Degerfors IF har under dagen försökt rengöra och täcka klottret så gott det varit möjligt, men det var ingen rolig syn de vaknade till berättar Fredrik Rakar, ordförande i Degerfors IF, i klippet.

– Det är väldigt tråkigt och beklagligt men jag blir också väldigt glad när jag ser hur Degerfors agerar men också ÖSK i detta fall, säger landshövdingen Maria Larsson.

Se landshövdingen och ordförande i respektive lag berätta kring händelsen på Stora Valla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.