Stora Valla vandaliserades med klotter. Foto: SVT

Efter vandaliseringen – ÖSK-supportrar skickar pengar till DIF

Uppdaterad
Publicerad

Efter vandaliseringen på Stora Valla i Degerfors på tisdagsmorgonen har ÖSK-supportrar startat en swishkampanj för att Degerfors IF inte ska behöva stå för saneringskostnaderna själva.

Degerfors IF får tvätta, skrubba och betala för den vandaliseringen som skedde på Stora Valla inför länsderbyt som avgörs ikväll. Men flertalet Örebrosupportrar vill inte bli förknippade med det som hänt och har skickat pengar till Degerforslaget som ska täcka en del av saneringskostnaderna.

Bidrar direkt till klubben

ÖSK-supportern Erik Wärlegård är en av de som engagerat sig.

– Vi var många som ville bidra efter det som hade hänt, så vi började swisha helt enkelt, säger han till SVT.

Var skickade ni pengarna?

– Vi skickar dem till direkt till Degerfors IF.

Vill visa goda krafter

Erik Wärlegård menar också att dessa pengar i normala fall kanske hade lagts på en korv eller inträde till matchen, om det inte varit för pandemin. Som ÖSK-are vill han inte bli förknippad med sådana här händelser, utan vill bidra med något positivt. Han menar att det finns goda supporterkrafter i klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.