Länstrafiken uppmanar personalen på gruppboendet att höra av sig. Foto: SVT

Länstrafiken avfärdar kritiken

Uppdaterad
Publicerad

Personalen på ett gruppboende i Lindesberg berättar att de flera gånger blivit uppmanade av bokningscentralen att dokumentera färdvägen i förväg eller att åka med i egen bil när de ska beställa färdtjänst. Kritik som länstrafiken avfärdar.

– Det låter märkligt, säger Tex Kihlström som är ansvarig.

I Lindesberg upplever personalen på ett gruppboende så stora problem med färdtjänsten att de själva överväger att börja skjutsa de boende. Problemet grundar sig i att chaufförerna vill få vägbeskrivning i bilen något som är omöjligt för de boende att ge.

Personalen upplever att bokningscentralen lägger över ansvaret på dem och är nu kritiska mot Länstrafiken.

– Det låter märkligt men kan absolut hända enstaka gånger om man vill åka till något speciellt ställe, säger Tex Kihlström som är ansvarig för färdtjästen.

Tex Kihlström. Foto: Johannes Weckström/SVT

Alla uppfyller inte kraven

I många av bilarna finns GPS för att underlätta navigeringen. Samtidigt brister vissa av chaufförerna i lokalkännedom, något Tex Kihlström är medveten om.

– Vissa av chaufförerna uppfyller inte alla krav som vi ställer.

För att komma till rätta med kritiken uppmanar nu Tex Kihlström personalen på gruppboendet att höra av sig.

– Jag tycker att de ska ta kontakt med oss så kan vi se vilka problem de har haft och hur vi kan lösa det tillsammans, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.