Staffan Juliusson, chef för serviceresor på Länstrafiken, berättar att det ökade behovet har gjort att de inte längre klarar av alla beställningar. Foto: Pressbild

Länstrafikens serviceresor är överbelastade: ”Läget är extremt”

Uppdaterad
Publicerad

Trots den höga efterfrågan under pandemin har Länstrafiken i Örebro klarat av alla serviceresor i länet. Men med fortsatt högt tryck och ett besvärligare vinterväglag har de nu fått börja prioritera bland beställningarna.

Det var efter att samkörningen drogs in i slutet av mars som trycket ökade rejält på Länstrafikens serviceresor.

Trots att de har haft svårt att hinna med alla beställningar under coronapandemin har man kunnat upprätthålla verksamheten – fram tills nu.

Ökat behov i vinter

Den senaste tidens låga temperaturer och vinterväglag har gjort att behovet av serviceresor ökat ytterligare. Det har gjort att de nu måste prioritera bland beställningarna.

– Läget är så extremt att vi nu tvingas vidta den här åtgärden. Vi klarar inte av att genomföra alla beställda resor under rusningstrafik, säger Staffan Juliusson, chef för serviceresor i ett pressmeddelande.

Vård, skola och arbete prioriteras

Framöver kommer resor till vård, skola och arbete att väljas före andra ärenden.

– Vi använder redan nu våra fordon maximalt för att klara av den ökade efterfrågan. Vi beklagar att det blir så här men vi hoppas på förståelse från våra resenärer, säger Staffan Juliusson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.