En skolbuss har kört i diket utanför Kumla. Foto: Anders Nord

Skolbuss har kört av vägen och vält i Kumla – en till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En bussolycka har inträffat vid Åbytorp utanför Kumla. Det är en skolbuss som vält och kört av vägen. Inga barn befann sig i bussen vid olyckan.

Larmet om olyckan kom in vid 12.39 på torsdagen. Räddningstjänst och polis bekräftar att en buss vält omkull och ligger på sidan. Inga andra fordon ska vara inblandade i olyckan.

Enligt polisen ska det röra sig om en skolbuss som kört av vägen och vält. I bussen färdades enbart chauffören som blev fastklämd vid olyckan. Enligt polisen släpptes de sista barnen av strax innan olyckan inträffade.

– Personal på plats har fått ut chauffören som är förd med ambulans till sjukhus, säger Stefan Wickberg, pressinformatör på polisen.

Olyckan har orsakat trafikstörningar vid platsen, och det är avspärrat för att bärgningningsarbetet ska kunna göras ostört.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.