Räddningstjänsten var på plats och drog upp rullstolen ur vattnet. Foto: Martin Wik/SVT

Rullstolsburen man hamnade i Svartån – fördes till sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

En person i en elektrisk rullstol hamnade av oklar anledning i Svartån i Örebro på torsdagsförmiddagen. Flera enheter från räddningstjänsten samt ambulans skickades till platsen.

Larmet kom klockan 11.17 på torsdagsförmiddagen. En man i en elektrisk rullstol hade av oklar anledning hamnat i vattnet vid gång- och cykelbanan som går längs Svartån vid Universitetssjukhuset i Örebro.

– Räddningstjänst och ambulans har varit på platsen och tagit upp en person ur vattnet. Personen är förd till sjukhus med ambulans, säger Linda Forsberg, teamledare på SOS-Alarm som svarar för Nerikes brandkår.

Två personer har i väntan på att räddningstjänsten skulle anlända ingripit för att undvika att han skulle hamna under vattenytan.

– När vi kom fram hade de redan fått upp mannen ur vattnet. Det är två personer, en man och en kvinna som har agerat rådigt och i väntan på räddningstjänsten hållit mannens huvud ovanför vattenytan, berättar Stefan Dangardt, pressinformatör vid polisen region Bergslagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.