En frontalkrock inträffade. Foto: TT

Lastbilschauffören häktas för olyckan utanför Hjortkvarn: ”Finns en risk att mannen avviker”

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilschauffören har häktats på sannolika skäl misstänkt för grov vårdslöshet i trafik. Mannen anhölls efter en allvarlig trafikolycka vid länsgränsen utanför Hjortkvarn.

Att den 39-årige lastbilschauffören häktades var Nerikes Allehanda först med att berätta. De uppger också att mannen saknar adress i Sverige, och att åklagaren därför hävdat i sin häktningsframställan att det finns en risk att mannen avviker om han får vara på fri fot.

Olyckan skedde på gränsen till Örebro län utanför Hjortkvarn i söndags. Lastbilens släp ska ha lagt sig över vägen och krockat med en bil.

En person skadades allvarligt i olyckan och fick föras med ambulans till sjukhus i Norrköping, och enligt uppgifter från Region Östergötland på olycksdagen lades personen in på intensivvårdsavdelningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.