Tidigare tilläts maximalt 500 besökare vid Djupadalsbadet under pandemin. Andreas Lutmark berättar att det inneburit att badet ibland fått säga nej till gäster när det blivit fullt. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Lättade restriktioner tillåter fler badbesökare

Uppdaterad
Publicerad

Många väljer att svalka sig i värmeböljan genom att ta ett dopp. Vi besökte en badanläggning i Kumla, där det förbereds för ännu fler besökare i takt med lättade restriktioner.

Från och med torsdag inför regeringen lättnader i coronarestriktionerna. Då tillåts 1600 personer på badet i Kumla, mot tidigare 500.

– För oss som jobbar innebär det att vi får en arbetssituation som är ungefär som en vanlig sommar. Vi har mellan 1600 och 2000 besökare per dag en bra sommardag, säger Andreas Lutmark, teamleader på Djupadalsbadet.

Coronapandemin

I klippet: Hör badgästen Fanny Strandin berätta om hur det fungerar att besöka badet under corona.

Emma Gustavsson, Milton Koubek, Fanny Strandin och Miranda Koubek passade på att svalka sig i värmen. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet