Den lediga polisen blev misstänksam på bilen och en patrull kom till platsen. Foto: Johan Nilsson/TT

Tjuvar ertappades med stöldgods – lurade äldre kvinna

Uppdaterad
Publicerad

Sent igår kväll blev en ledig polis misstänksam på en bil och en polispatrull stoppade bilen som visade sig innehålla stöldgods. En man och en kvinna kunde gripas och senare anhållas.

Det hela började under gårdagseftermiddagen i Fellingsbro, där en äldre kvinna anmälde att hon blivit lurad och bestulen. En kvinna hade ringt upp henne och sagt att hon var från vårdcentralen och att de skulle besöka kvinnan senare under dagen.

När de kom var det en man och en kvinna och efter deras besök i bostaden upptäckte den äldre kvinnan att hennes väska, smycken och smyckeskrin var borta. Polisen larmades dit och i samband med det inkom uppgifter om en misstänkt bil i området.

Ledig polis blev misstänksam

Långt senare, strax före klockan tolv, fick en ledig polis syn på en bil som kunde vara den misstänka bilen från eftermiddagen. En patrull stoppade bilen som visade sig innehålla stöldgods, bland annat den äldre kvinnans plånbok.

De två personerna i bilen, en man och en kvinna, greps och anhölls senare under natten. Bilen är tagen i beslag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.