Femtio bokbord kommer att dukas upp under dagen. Foto: SVT

Fullspäckat schema på årets bokfest i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

För tredje året i rad anordnas ”Litteraturens lördag” – ett arrangemang som samlar länets bokälskare. Det litterära smörgåsbordet består i år av omkring femtio bokbord som dukats upp.

Under lördagen går det att få inspiration och boktips på Örebro stadsbibliotek. Författare, debattörer och utställare kommer att finnas på plats under dagen.

Årets litterära fest inleds högtidligt med en öppningsceremoni vid entrén.

Under dagen kan besökarna ta del av intervjuer med författare och även lyssna på utdrag av böcker. Tanken är att besökarna ska inspireras till läsning i höstmörkret.

Länets kända författare dyker upp

Länets kända författare kommer också att närvara och berätta om sin litteratur. Bland annat deltar Örebros deckardrottning Anna Jansson. Hon kommer att prata om sina senaste böcker. Det handlar om ”Kvinnan på bänken” i Maria Wernserien, En otippad kärlekshistoria i feelgoodserien om hårfrisörskan på Södertorg som är en relationsängel, samt om hennes barnböcker i serien Emil Wern detektiv.

Hjalmar Bergman hyllas

Hjalmar Bergman kommer under eftermiddagen att hyllas lite extra eftersom det var 135 år sedan han föddes. Agneta Ljung och Maria Sedell från Hjalmar Bergman Samfundet kommer att bjuda på en dramatiserad uppläsning baserad på det så kallade Fästmansbreven (Hjalmars brev till Stina före giftermålet).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.