Foto: SVT

Stort firande i Hallsberg

Uppdaterad
Publicerad

Stambanan fyller 150 år och det ska firas i Hallsberg. Bland annat kom kungen på besök. Tvärsnytt var på plats och sände direkt.

På torsdagen var det dags för ”Det stora tågmötet” i Hallsberg. Ett riktigt toppmöte där ledarna för svensk järnväg och järnvägstrafik träffades – inte bara för att fira Västra stambanans 150 år, utan också för att avhandla framtiden.

Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd kom laddad med innehåll från den nya infrastrukturproppen som regeringen lägger inom kort – regeringens 35-miljarders satsning på ostlänken genom Östergötland – Borås  – Göteborg redan offentliggjorts.

En fråga för Örebro län vädrades: Kommer länet att få svårare att snabbt åka tåg söderut? Är snabbtågssatsningen till nackdel för länet? Eller rent av en fördel? Vad händer med trafiken till och från Oslo?

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tvärsnytt live på webben

Mer i ämnet