Degerfors järnverk. Foto: TT Bild

Livshotande skador efter arbetsplatsolycka

Uppdaterad
Publicerad

En man fördes till sjukhus med livshotande skador efter att ha blivit påbackad av en truck på Outokumpu i Degerfors tidigare idag.

– Han hade kraftiga skador, säger Dan Sööder på polisens regionledningscentral.

Polis och ambulans larmades strax före halv fem till Outokumpu i Degerfors där en man blivit påbackad av en truck. Det var i samband med lastning av två lastbilar som en av chaufförerna blev påbackad.

– Patrullen på plats sa att det såg väldigt kritiskt ut med honom, säger Dan Sööder på polisens regionledningscentral.

Larmade helikopter

Ambulans, polis och även en ambulanshelikopter larmades till platsen. Men väl på plats gjorde sjukvårdspersonalen bedömningen att man inte hann vänta in helikoptern utan körde själva till sjukhus.

Oklart hur allvarliga skador

Mannen opererades vid åttatiden på måndagskvällen och läget beskrevs då fortsatt som kritiskt. Exakt hur allvarligt skadad mannen är är fortfarande oklart. Händelsen utreds nu som arbetsplatsolycka och även en åklagare är inkopplad då mannens skador var så pass allvarliga.

Enligt en presskommuniké från Region Örebro län är mannens tillstånd livshotande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.