– Byggvaruhandeln och handelsträdgårdar tjänar på att många människor nu har mer tid för olika projekt, säger landshövding Maria Larsson. Foto: TT

Ljusglimtar i coronamörkret – vissa tjänar mer pengar nu

Uppdaterad
Publicerad

Under april har över 60 företag gått konkurs och drygt 300 personer har förlorat sina jobb i länet. Men det finns ändå ljusglimtar enligt landshövding Maria Larsson.

– Det finns också en rad branscher som ökar tack vare coronasmittans verkningar.

Hittills har 62 företag i länet gått i konkurs och 285 anställda har mist sina jobb. Det visar ny statistik som Region Örebro län presenterade under måndagen. 

Landshövding Maria Larsson. Foto: Länsstyrelsen Örebro län/Pia Green
Coronaviruset i Örebro län

Som väntat är det hotell- och restaurangbranschen som drabbats hårdast av coronakrisens verkningar. Örebro län, som de senaste åren haft en kraftig ökning av besöksnäringen, tillhör de regioner i landet som drabbats hårdast. Bara Skåne har haft en procentuellt större ökning av arbetslöshet.

Men det finns ändå ljusglimtar enligt landshövding Maria Larsson.

Hör henne berätta mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet