Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Är ett farligt ställe.” Hör Lokföraren Mattias Kvarnström om järnvägsövergången i Örebro där tre personer dog efter att ha blivit påkörda av ett tåg. Foto: SVT

Lokföraren passerade övergången – timmar före dödsolyckan i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar före dödsolyckan på Södra station i Örebro passerade lokföraren Mattias Kvarnström järnvägsövergången. Han kör ofta godståg förbi övergången.

– Man är alltid på sin vakt där för att man vet att det är ett farligt ställe, säger lokföraren.

Tre personer dog efter att ha blivit påkörda av ett godståg vid en järnvägsövergång på Södra station i centrala Örebro runt klockan 23 på onsdagskvällen den 28 februari.

Enligt Trafikverket hade de tre personerna precis anlänt med ett passagerartåg och skulle korsa spåret – vilket är det enda sättet att ta sig till och från mittenperrongen.

Flera döda i tågolycka i Örebro

Övergången känd som farlig

Mattias Kvarnström, lokförare och ordförande för Sekos fackklubb på Green cargo, körde själv godståg förbi järnvägsövergången – bara timmar före olyckan.

– Det klart att man tänker att det kunde ha varit jag. Men mina tankar går till lokföraren och de anhöriga, säger Mattias Kvarnström.

Han uppger att järnvägsövergången är känd som farlig bland lokförare som ofta behöver passera den.

Hör honom berätta i klippet ovan när SVT träffade honom på Hallsbergs station.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Flera döda i tågolycka i Örebro

Mer i ämnet