Folkpartiets rättspolitiske talesman Johan Pehrson.

LUF kräver Johan Pehrsons omedelbara avgång

Uppdaterad
Publicerad

Liberala ungdomsförbundet kritiserar idag det egna partiets rättspolitik: ”Den är inte värdig ett liberalt parti”.

I ett pressmeddelande kräver Liberala Ungdomsförbundet (LUF) Johan Pehrsons avgång.

Anledningen är enligt LUF att hans rättspolitik grundar sig på populism. ”Detta är inte värdigt ett liberalt parti” skriver de på sin hemsida.

Pehrson kritiseras bland annat för ”återkommande fadäser” och för att inte vilja ta till sig av de senaste forskningsrönen kring brottslighet och hur man bekämpar den:

”Vi vill se en evidensbaserad politik, som utgår från vad som faktisk minskar brottsligheten. Det behövs förebyggande insatser, ett mer effektivt polisväsende och en kriminalvård som ägnar sig åt just kriminalvård, inte förvaring av människor. En rättspolitik som säger att brottsligheten ska minskas genom hårdare straff, däremot, kommer inte bara att misslyckas med sina föresatser. Den kommer även att skapa onödigt lidande och utanförskap.”

– Liberala ungdomsförbundet har inte längre förtroende för att Johan Pehrson är rätt person att leda arbetet med att ta fram en ny rättspolitik för Folkpartiet, då han gång efter annan har visat att hans förslag varken grundar sig på forskning eller liberala värderingar säger Linda Nordlund, förbundsordförande Liberala ungdomsförbundet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer