Neha Lakdawalla med sonen Kian Makhani och partnern Shanoor Makhani. Foto: Privat

”Mamma har glädjetårar när hon ringer – vill inget mer än att träffa sitt barnbarn”

Uppdaterad
Publicerad

När SVT Nyheter träffade Neha Lakdawalla våren 2020 var hon en av många i Sverige var gravid med sitt första barn under det minst sagt annorlunda coronaåret. Många kurser hade ställts in vilket har varit jobbigt för blivande mamman. I dag har hon fått sin son Kian, men Nehas föräldrar bor i Indien och har ännu inte kunnat träffa första barnbarnet.

– Vi videochattar men det är jobbigt för mina föräldrar att inte träffa sitt första barnbarn. Jag vill åka till Indien och träffa dem när det inte finns några restriktioner och vaccinet har kommit, säger mamman Neha Lakdawalla.

Hur kommer dina föräldrar att reagera när de träffar Kian?

Coronapandemin

– De kommer att vara så lyckliga. Min mamma har glädjetårar varje gång hon ringer. Hon vill inget mer än att bara träffa sitt barnbarn, säger hon.

I klippet ovan berättar Neha Lakdawalla sitt tips för att klara av vardagen som en blivande mamma under en pandemi när allting är ovanligt och annorlunda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet