Man häktad misstänkt för mord

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern misstänks ha mördat en kvinna i Örebro i slutet av december. Under häktningsförhandlingarna på lördagen beslutades det att mannen ska häktas skäligen misstänkt för mord – något som Nerikes Allehanda var först med att rapportera om.

Det aktuella mordet ska ha skett någon gång i slutet av december. Och det var i onsdags som den misstänkte mannen anhölls.

Under lördagen hölls häktningsförhandlingarna och det beslutades att mannen ska häktas skäligen misstänkt för mord. Enligt åklagare Helena Bergfors ska den misstänkte och kvinnan haft en nära relation.

Mannen nekar dock till anklagelserna om mord.

Skäligen misstänkt

Skäligen misstänkt är den lägre graden av misstanke. Det innebär att det finns konkreta omständigheter som med viss styrka talar för att personen har begått den gärning som misstanken avser.

Källa: Polisen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro Krim

Mer i ämnet