En man i 25-årsåldern åtals för försök till mord efter att han skjutit en man i benet den 24 september i bostadsområdet Rosta. Han åtals även för flera andra brott. Foto: SVT

Sköt annan man i benet – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern åtals för försök till mord efter att han skjutit en man i benet den 24 september i bostadsområdet Rosta. Han åtals även för flera andra brott.

Det var den 24 september i år som en man hittades skottskadad på en adress i Rosta i Örebro. En man i 25-årsåldern, som greps kort efter händelsen, åtalas nu för försök till mord.

”Det var endast på grund av tillfälliga omständigheter som det inte fanns någon fara för att brottet skulle fullbordas eftersom skottet träffade träffade [målsägande] på sådant sätt att han inte tillfogades livshotande skador”, står det i åtalet.

I samband med mordförsöket ska den misstänkte även ha hotat en tredje man och åtalas även för grovt olaga hot. Dessutom åtalas han för grovt vapenbrott eftersom han vid tillfället hade ett vapen utan att ha rätt till det.

Mannen åtalas även för två fall av ringa narkotika brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.